Zielonogórski WOSiR zyska jedną z najbardziej nowoczesnych kuchni w kraju

Wojewódzki Ośrodek Sportu i Rekreacji (WOSiR) w Drzonkowie, części Zielonej Góry, przejdzie gruntowną modernizację gastronomiczną. Po przeprowadzonych pracach będzie mógł poszczycić się jednym z najbardziej zaawansowanych technologicznie zapleczy kulinarnych na terenie Polski.

Podpisana w piątek 22 września między dyrektorem ośrodka a wykonawcą umowa, dotyczy kompleksowej rozbudowy i modernizacji dotychczasowego pomieszczenia stołówki w budynku o nazwie „Sportowiec”. Celem jest stworzenie nowoczesnej i funkcjonalnej przestrzeni kulinarnych doświadczeń.

Planowana inwestycja pochłonie ponad dziewięć milionów złotych. Dzięki temu miejscowi mieszkańcy oraz turyści będą mogli delektować się smakowitymi posiłkami przyrządzanymi w nowoczesnym i profesjonalnie wyposażonym zapleczu kuchennym.